De rijschool van Apeldoorn
Begin nu met lessen: ma - za: 8.30 - 19.00 uur
info@rijschooljustdoit.nl

Gezondheidsverklaring

De rijschool van Apeldoorn!

Je moet lichamelijk en geestelijk gezond genoeg zijn om je rijbewijs te halen. Daarom checkt het CBR jouw gezondheid met een gezondheidsverklaring. Wanneer jij begint met je rijopleiding wordt verwacht dat jij een gezondheidsverklaring invult via Mijn CBR. Zo weet het instituut dat jij veilig de weg opgaat.

Gezondsverklaring CBR

Het kopen of invullen van een gezondheidsverklaring doe je eenvoudig en snel op Mijn CBR

Zelf jouw gezondheidsverklaring invullen

Het invullen van de gezondheidsverklaring doe je zelf online. Doordat het gaat om persoonlijke vertrouwelijke gegeven log je op Mijn CBR in met je DigiD. Hier beantwoord je de vragen van een de gezondheidsverklaring en betaal je eenvoudig online met iDeal. Toch liever een gezondheidsverklaring op papier. Bij de meeste gemeenten kunt een papieren gezondheidsverklaring kopen. Check het bij uw gemeente en koop het formulier ‘Gezondheidsverklaring’.

Uitkomsten gezondheidsverklaring

Jij wordt door het CBR op de hoogte gebracht of je gezond genoeg bent om te rijden. Het CBR beoordeelt hiervoor volgens de wettelijke regels of jouw geestelijke en fysieke gezondheid goed genoeg is. Aan de hand van de beoordeling vier besluiten nemen:

  1. Je bent rijgeschikt. Dit betekent dat je mag rijden en door kunt gaan met de rijopleiding en een praktijkexamen mag aanvragen.
  2. Je bent rijgeschikt voor een bepaalde tijd. Met dit besluit staat vast dat jij mag rijden, maar slechts voor een bepaald termijn. Je rijopleiding kun je voortzetten net als het aanvragen van je praktijkexamen. Wanneer je het rijbewijs hebt gehaald, is deze geldig voor een bepaalde termijn: 1, 3, 5 of soms 10 jaar.
  3. Je bent rijgeschikt onder voorwaarden. Bij dit besluit wordt vastgesteld dat jij mag rijden, maar wel bepaalde maatregelen in acht moet nemen. Dit kan zijn: het dragen van een bril of een aanpassing van de auto. Je kunt doorgaan met je rijopleiding en je praktijkexamen aanvragen.
  4. Je bent niet rijgeschikt. Deze beoordeling houdt in dat je niet mag geen rijden. Het halen van een rijbewijs is geen optie.

Bij het CBR kun je bezwaar maken tegen een besluit. Een nieuw onderzoek aanvragen of bezwaar aantekenen doe je hier.